Forumi Nastradini

Arti , Dituria dhe Kultura => Historia => Dokumentare Historike => Tema është filluar nga: n00b ne Janar 15, 2012, 05:38:35 MD

Titulli: Grekët nuk kanë lidhje me greqinë e lashtë por shumica janë Arvanitas.
Postuar nga: n00b ne Janar 15, 2012, 05:38:35 MD
Dokumentari që çensuroi kisha greke sepse ka të dhëna që populli grek nuk duhet ti dijë. Grekët nuk kanë lidhje me greqinë e lashtë por shumica janë Arvanitas - Shqiptarë të helenizuar me dhunë. Greqia e lashtë, për grekët e sotëm, është një mit dhe si e tillë është e mbushur plot me të pavërteta. Ja se ç'thotë Presidenti amerikan John F. Kennedy për mitin :"Armiku më i madh i së vërtetës, shpesh, nuk është gënjeshtra, e qëllimshme, komplotuese dhe e pandershme, por miti, këmbëngulës, depërtues dhe joreal." Ndërsa Arthur Schopenhauer e sjell kështu :" E vërteta kalon nëpër 3 stade:
Stadi i parë, tallen e qeshin me të.
Stadi i dytë, e kundërshtojnë shumë ashpër.
Stadi i tretë, pranohet si e tillë, pra si qartësisht e vërtetë."
Ndërsa thënia e Aristotelit : "Amicus Plato, sed magis amicas veritas", e përdorur shpesh edhe nga Prof. Kristo Frashëri, i përmbledh të gjitha. Duke e mbyllur, besoj se Arvanitasit kanë hyrë në stadin e tretë të rrugës drejt së vërtetës.

Dokumentari i SKAI 1821-përkthyer në shqip.wmv (http://www.youtube.com/watch?v=23kvAhdYgwY#)
Titulli: Grekët nuk kanë lidhje me greqinë e lashtë por shumica janë Arvanitas.
Postuar nga: ☼ Bea ☼ ne Janar 17, 2012, 04:13:33 MD
NJE PERMBLEDHJE E DOKUMENTAREVE ME TITULL 1821-SHI, TRANSMETUAR NGA TV GREK SKAI. FAKTE INTERESANTE RRETH HISTORISE SE TYRE TREGUAR NGA NJE MEDIUM GREK. KETO FAKTE U KUNDERSHTUAN DHUNSHEM NGA RADIKALET DHE KISHA ORTODOKSE GREKE GJATE KOHES QE KETA DOKUMENTARE SHFAQESHIN PER HERE TE PARE NE TELEVIZION

DOKUMENTAR MIT-GREQIA.flv (http://www.youtube.com/watch?v=aMh7YrLA8JQ#)